A jövő menő

A Hamu és Gyémánt 2018. nyári száma

Hogyan élte meg az itthon ritkaság számba menő sikereket Borbély Alexandra, Európa legjobb színésznője? Milyen a jövőképe a világ legismertebb humanoid robotjának? Mi lesz akkor, ha a hang többet ér majd a szónál? – A válaszok a legújabb lapszámunkban!

„Jó filmet készíteni varázslás”

Vele örültünk, amikor tavaly decemberben átvette a legjobb női színésznek járó Európa Filmdíjat, és vele együtt izgultuk végig idén márciusban az Oscar-gálát. Borbély Alexandra az utóbbi egy évben olyan szakmai sikereket ért el, amelyek hazánkban csodaszámba mennek – de minden csoda három napig tart. Most elárulja, mi történik a harmadik nap után!

A jövő a hangé? 

Az utóbbi években egyre többet nyomkodtuk a billentyűket, majd tapogattuk az érintőképernyőket. Azonban – ha beigazolódnak a jóslatok – ezek az eszközök a közeljövőben akár el is tűnhetnek a süllyesztőben, hogy átadják a helyet a hangvezérlés-technológiának. Akár lesz forradalom, akár nem, Siri, Alexa, Cortana és a Google Assistant már az otthonainkban vannak.

Portugália Guide

Európa legnyugatibb országa érintetlen természeti kincseivel, gazdag történelmi hagyatékával, remek konyhájával, illetve barátságosságukról híres lakóival egy pillanat alatt belopja magát az utazók szívébe. Sorra vesszük az okokat, miért is ennyire szerethető Portugália, s hogy milyen bennfentes tanácsokat érdemes megfogadni, mielőtt nekivágunk a felfedezésének.

Hiszünk a jövőben!

A Brain Baron, azaz Európa legnagyobb jövőfesztiválján a legjobban várt sztárelőadó egy humanoid robot, Sophia volt. Nemcsak azt áruljuk el, hogyan fest az ő jövővíziója, hanem azt is, mit gondolnak a magyar és nemzetközi üzleti élet nagyágyúi a Föld „best case scenarió”-jának, a Homo sapiens utáni fázisnak, és beszélgettünk velük a Mars alapító okiratáról is.

Absztraktgyorstalpaló 

Mitől művészet egy üres vászon? Miért tud többet Jackson Pollock egy festéket fröcskölő óvodásnál, és miért érnek a képei dollármilliókat? Nem kevesebbre vállalkoztunk, mint hogy árnyaljuk az absztrakt festészetről kialakult – téves – képet, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy minél többen kedvet kapjanak Rothko vagy Pollock művészetéhez.

A Hamu és Gyémánt 2018. nyári száma már elérhető az újságárusoknál.


Legyen gyűjtő, fizessen elő a Hamu és Gyémántra!

Szép, hasznos, értékes, prémium minőségű – a könyvespolcokon a helye.