It's a match!

A Hamu és Gyémánt 2018. tavaszi száma

Hogyan juthat valaki egy majdnem elutasítás után a tenisz világranglista 59. helyére? Mit „tudnak” a 4 millió forintot érő Sixtus-könyvek? Miért rajong egy osztrák üzletember a szegedi paprikáért? Milyen egy szuperíró szuperhíró nagyija? – A válaszok az aktuális lapszámunkban!

Mr. Tenisz (HUN)

A legmagasabban jegyzett felnőtt magyar férfi teniszező, aki volt már megváltóként várt tehetség, junior világelső, aztán „partibajnok”. Elmaradt iskolai órákról, Roger Federer svájci meghívásáról, profivá válásról, mélypontról, újrakezdésről és a tenisz tematikájú játékfilmek hibáiról beszélgettünk az áprilisban a világranglista 59. helyén álló Fucsovics Mártonnal.

Könyvégetők vagy lángelmék?

Az e-olvasók megjelenésekor sokan a nyomtatott könyvek halálát vizionálták, és bár a printapokalipszis tíz évvel később sem került napirendre, a piacra és a fogyasztókra is mérhető hatást gyakorolnak. Eseménydús múlt, izgalmas jövő, sikercímek, meghökkentő számok, papírhívők, elektronikajunkie-k, hibridolvasók, félszemű könyvkalózok – és minden, amit az e-book-sztoriról tudni érdemes.

Dánia Guide

Mit adtak nekünk a dánok, és mi a boldogságuk titka? Dizájnnagyhatalomként milyen ikonikus tárgyakat alkottak? Hogyan zajlott le az elkeserítően fantáziátlan dán konyhát élvonalig emelő gasztroforradalom? Ha már ott járunk, melyik étterembe térjünk be? Mit nézzünk meg Koppenhágában, és mely egyéb városért érdemes vidékre látogatni? Közkedvelt útikalauz-sorozatunk legújabb darabja Dánia legszerethetőbb arcát mutatja be.

Paprika-saga

Meggyőződése, hogy a szegedi paprika a legjobb a világon, ezért a dédapja által alapított, mára globális márkává nőtt Kotányi közel száz magyar gazdától vásárolja fel a Szeged környékén termesztett paprikákat, hogy aztán őrleményként több országban a boltok polcaira helyezze őket. 137 év történetéről, bécsi szerencsepróbálásról, emigrációról, nagy visszatérésről, paprikaszerelemről, háborúról és békéről beszélgettünk Erwin Kotányival.

HGY TOP50 Kaland

Tangózzunk a régi Berlin utolsó táncházában, hőlégballonnal emelkedjünk a dubaji sivatag fölé, reggelizzünk zsiráfok társaságában, szálljunk meg egy kanyon közepén, béreljünk kastélyt Nagy-Britanniában, ebédeljünk a Guccinál, pihenjünk meg egy jamaicai pálmafa alatt, vonatozzunk át Amerikán – és van még néhány inspiráló ötletünk arra, hogyan szerezhetünk felejthetetlen élményeket a következő hónapokban.

A Hamu és Gyémánt 2018. tavaszi száma már elérhető az újságárusoknál.


Legyen gyűjtő, fizessen elő a Hamu és Gyémántra!

Szép, hasznos, értékes, prémium minőségű – a könyvespolcokon a helye.