Az 5G miatt spontán felgyulladhatnak a beoltottak?
Szinte hétről hétre felbukkan az interneten valamilyen új, a valóságtól fényévekre lévő összeesküvés-elmélet. Lehet az bármekkora agymenés, valamiért mégis megtalálja a közönségét, hogy aztán szélesebb körben is elterjedjen egy-egy sületlenség.

Mostanában az 5G és a koronavírus elleni oltás a legforróbb téma, amelyeket néha játékosan össze is vonnak az összeesküvés-elméletek hívei. A legújabban felkapott elmélet is egy hasonló síkon fut. Röviden: az 5G miatt az emberek „spontán felgyulladnak" a különböző országokban, ahol a mobilhálózat „felpörög" vagy „elindul".

És kik gyulladnak fel? Akik be vannak oltva.

Ugyan az összeesküvést övező állítások különösen túlzóak, mégis futótűzként terjednek az internet minden szegletében, amiről a Mashable számolt be részletesen pár fotóval és videóval.

Az összeesküvés-elmélet szerint mindennek az Egyesült Államokban is meg kellett volna történnie, egészen pontosan 2022. január 5-én. Mert az állítások szerint ekkor „kapcsol be" ott is az 5G. Ma már január 7-e van, de még nem kerültek elő videók felgyulladt emberekről.

A hívők mindezt egyébként a Facebookon, a TikTokon és a Telegramon is terjedő videókra alapozták, amelyeken valóban tömegek vesznek körül olyan embereket, akik hirtelen összeesnek, miközben füst száll az arcukból.

A videók ugyan valódiak és meglehetősen nyugtalanítóak. Azonban senki sem gyullad meg spontán. A felvételek 2019-ből származnak, ahol az iraki tüntetőket közelről lövik „nem halálos" könnygázlövedékekkel. Nem meglepő módon azonban, ha az iraki rendőrség közelről lövi ki ezeket, akkor már valóban halálossá válnak, főleg, ha fejbe lövik vele az embereket. Ahogy ez meg is történt Irakban.

Az pedig csak a modern összeesküvés-elmélet velejárója, hogy a potenciálisan begyulladó emberek az oltottak lesznek.

Természetesen senki nem gyullad fel magától, ahogy az 5G sem „kapcsol be" egyik pillanatról a másikra. Már régóta használják ugyanis.


A figyelmetekbe ajánljuk