Készíts egyszerű, de mégis isteni finom vegán desszerteket!


A vegánság jó pár éve egy igencsak divatos életforma, amely röviden annyit jelent, hogy a vegánok minden olyan ételt és terméket elutasítanak, ami állati eredetű. Emellett azokat a drogériás készítményeket sem vásárolják, amit állatokon teszteltek. Az életmód tábora folyamatosan nő, a különféle receptek tárháza pedig végtelen. Most mutatunk három egyszerű desszertet!

Csokis-kávés brownie

Hozzávalók:
  • 225 ml szójatej
  • 225 ml kókusztej
  • 2 kávéskanál ecet
  • 350 g cukor (350 ml)
  • 150 ml kókuszolaj (vagy 16 dkg házi vega vaj)
  • 1 kávéskanál citromhéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1.5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 0.5 kávéskanál só
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál instant kávé

Egy kávéskanálnyi ecetet tegyünk bele szójatejbe illetve külön a kókusztejbe. Keverjük össze, ezután pedig hagyjuk állni 15 percig. Negyed óra múlva öntsük össze, és jól keverjük össze a tejeket. Amint ezzel végeztünk dolgozzuk össze a hideg vega vajat a cukorral, reszelt citrommal, sóval valamint vaníliás cukorral. Ha nincsen vajunk, akkor ezt 150 ml olajjal helyettesíthetjük.

Majd öntsük össze lisztet a szódabikarbónával, sütőporral, kakaóporral és az instant kávéval és ezt is keverjük össze. Dolgozzuk a keveréket a vega vajas masszába, ezután pedig a habverővel verjük fel a krémet, nagyjából 2-3 percig.

A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, arra figyeljünk, hogy ne legyen 2-3 cm-nél magasabb a tészta. Egy nagyobb vagy két kisebb tepsire lesz szükségünk.

190 C fokos sütőben 35-45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, lehúzzuk a sütőpapírról, és magában vagy vegán vanília fagylalttal tálalhatjuk.

Kakaós-kókuszos golyócskák

Talán a világ legegyszerűbb desszertje. Nem lesz másra szükséged, mint:

  • 1 teáskanál kókuszreszelék
  • 0.3 teáskanál kókuszolaj (¼)
  • 3 evőkanál méz
  • kakaó ízlés szerint

Az összes hozzávalót összedolgozzuk egy kanállal úgy, hogy egy könnyedén formázható masszát kapjunk. Ha esetleg szétesik, morzsalékos, tegyünk hozzá még egy kis mézet vagy kókuszolajat. Ha szépen összeáll, akkor lecsippentünk egy darabot a masszából, és két tenyerünk között golyócskákat formázunk ( mint a hagyományos kókuszgolyóknál). Ha túlságosan ragadna a kezünk, kicsit vizezzük be, utána tovább dolgozhatunk.Hagyjuk állni 2-3 órára a hűtőben, majd utána fogyaszthatjuk is.

Banános zabsüti

Hozzávalók:
  • 60 g zabpehely
  • 70 g búzakorpa (helyettesíthető más korpával vagy zabliszttel is, de jobb a színe és édesebb)
  • 3 evőkanál méz
  • 1.5 nagy darab banán (vagy 2 kicsi)
  • 1 nagy darab alma
  • fahéj ízlés szerint
  • gyömbérpor ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
  • 5 ml vaníliaaroma

A korpát keverjük össze a már összepépesített banánnal, a lereszelt almával, mézzel, a pár csepp vanília aromával és a fűszerekkel. A kész masszához adjuk hozzá zabpelyhet is. Fontos, hogy ezt valóban a gyümölcsök és a méz után adagoljuk hozzá, hogy ne tudja túlságosan megszívni magát, ne legyen szétpuhulva teljesen. Ezt követően öntsünk hozzá annyi vizet, amitől kissé ragacsos lesz az állaga. Egy kanál segítségével sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgassuk korongokat. Majd a 180°C-os előmelegített sütőben addig süssük, amíg a külseje már nem ragad és elkezdenek ropogósak lenni rajta a zabszemek. És kész is!




Forrás: Nosalty

Friss

Megérkeztek az első fotók az új Mortal Kombat-filmből

Azt ígérik, hogy nagyon véres és kegyetlen lesz, mint a videójátékok.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk