zongora zongorista

A 66 éves Tonee "Valentine" Carter ugyan nem híres, ám az atlantai repülőtéren szinte minden nap fellép a „nemzetközi közönsége előtt". Az utazók, akiknek szerencséjük van ahhoz, hogy hallhassák őt, már-már hipnotizálva találják magukat a zenéjétől. Talán valami hasonló történhetett Carlos Whittakerrel is.


Nagyon pocsékul éreztem magam aznap reggel, és át kellett térnem Atlantába. Ahogy végigmentem a csarnokon, hallottam, hogy valaki zongorázik, és egyszerűen azt éreztem, hogy oda kell mennem hozzá"

– kezdte mesélni a 46 éves Whittaker a CNN-nek.

Whittaker másfél órán át ült a csarnok zongorapultjánál, és hallgatta a csodálatos zenét, amely könnyedén áradt Carter ujjai közül. Az író, podcaster és Instagram-influencer videókat is készített a zenészről, és megosztotta őket a több mint 200 000 követővel rendelkező Instagram-oldalán.

Végül a két férfi beszélgetni kezdett, sőt intim részleteket is megosztottak egymással az életükről. Ekkor persze kiderült, hogy a zenészt nem veti fel a pénz. Whittakert pedig annyira magával ragadta Tonee tehetsége és embersége, hogy gyorsan és titokban felállított neki egy online malacperselyt és arra kérte követőit, hogy adakozzanak. Mindössze 30 percen belül 10 000 dollárt gyűjtöttek neki össze.

Az Instagramon megosztott videóban Whittaker megörökítette azt a pillanatot, amikor elmondta a zongoristának, hogy egy csomó ember, akikkel még sosem találkozott, gyorsan összefogott, hogy több ezer dollárt gyűjtsön csak neki.

Egyszerűen elvesztettem a fejem. Azt hittem, viccel, egyszerűen nem tudtam elhinni. Ilyen egyszerűen nem történik. Nem tudtam, mit érezzek. Ez az a fajta dolog, amit én csinálok. Szeretek adni, adakozni és segíteni az embereknek, de soha nem gondoltam volna, hogy valaki ezt megteszi értem"

mondta a zenész.

Mielőtt Whittaker felszállt a gépére, közölte követőivel, hogy továbbra is adhatnak borravalót Carternek a Venmon és a CashAppon.

Mire leszálltam Nashville-ben, már 20 ezer dollár volt. És mire interjút készítettem vele a podcastomhoz aznap este, már 44 000 dollár volt. És a mostani beszélgetésünkkor már 61 000 dollárnál (20 millió forint) tartunk"

– nyilatkozta az influencer.

A figyelmetekbe ajánljuk