Utazás kulináriába (különszám, 2016)

A táplálék az élet elengedhetetlen fűtőanyaga, a gasztronómia a léleké. Életérzés, tartalom, érték, kultúra és összekötő kapocs.

Enni muszáj, a kulináris élvezetek felfedezése viszont igény, és akiben ez megvan, roppant szerencsés, mert egy egészen különleges perspektívából ismerheti meg a nagyvilágot. A gasztronómia nem önmagában a rántott húst jelenti vagy az összemaszatolt tányérral operáló fine diningot, sokkal inkább utazást, embereket, arcokat, élményeket és kalandokat, amelyeknek közös nevezője az étkezés, egymás kultúrájának ételeken keresztül történő megismerése. A gasztronómia az étkeken túl, illetve azokkal együtt helyeket, országokat jelent, barátokat, nyelveket, napsütést vagy éppen viharfelhőket. Életminőséget képvisel, olyan komplementerekkel, mint egy étvágygerjesztő, nemes aperitif, egy fontos beszélgetésekre alkalmat teremtő, ebéd utáni kubai szivar, egy árnyas lugasban eltöltött délutáni szieszta vagy egy nyitott tetős kocsi, amellyel a provence-i szőlőbirtokok között kanyargunk ráérősen. Gasztronómiai utazásra hívjuk olvasóinkat a Hamu és Gyémánt különszámában, elhozzuk a perzsa kultúrát, Srí Lanka mesés tájait, a Gresham-palotát és a Belvárosi Piacot, beszélgetünk nemzetközi hírű művészekkel és fair trade márkaalapítóval, és természetesen nem maradhat ki a kortárs irodalom sem. Mert az étel attól lesz jó, ami körülveszi.
 

Ára: 1000 Ft

Rendelje meg innen.


Legyen gyűjtő, fizessen elő a Hamu és Gyémántra!

Szép, hasznos, értékes, prémium minőségű – a könyvespolcokon a helye.